DK
Line-Gry Hørup er en dansk formgiver, baseret i Amsterdam.

Uddannet med en BA fra Gerrit Rietveld Academie Amsterdam
MA fra Werkplaats Typografie, Arnhem.

Arbejder primært med formgivning af litteratur og poesi på tryk.
Skriver, oversætter og fotograferer lejlighedsvist.
Omtale i den danske presse (in the Danish media):

     BLOOD: R. Broby-Johansen

Schadeprisen 2018

Bag det blodrøde bogbind – håndkoloreret kinesisk kalligrafi-papir fundet i Red Light District i Amsterdam – findes dels en kompetent og meddigtende engelskoversættelse af de berømte digte om voldtægter på billardcaféer og kvaksalveraborter, dels en introduktion til Brobys verden og værk, dels affotograferet arkivmateriale, som Hørup har gravet frem på Det Kgl. Bibliotek. Det er en idiosynkratisk arkæologi, en leg med ord, billede, oversættelse, arkivering, collage og sammenspil mellem medier. På den måde har Line-Gry Hørup, stærkt forankret i sin egen faglighed, reaktualiseret en klassiker.

      Jyllandsposten — 26.11.18

Sex, moderskab og nøgne soenner: Her er aarets 10 vigtigste kunstnerbøger

Ét af aarets absolut smukkeste boeger. Indbundet, som den er, i knaldrødt kinesisk kalligrafipapir, der er købt i Amsterdams red light district og med det laekreste papir og grafiske layout.

      Dagbladet Information — 29.12.18

Aarets vigtigste litteratur vidner om, at en gammel orden i verden er rystet

Grafikeren Line Gry Hørups selvudgivne, hjerteblodsrøde arkiv og oversættelse af Rudolf Broby-Johansens ekspressionistiske 1920’er-digtsamling Blod – med titlen Blood.

      Dagbladet Information — 21.12.18


     BMS: Knoglemarv lavendel

»Vi har et våben og det hedder / mine piger«, består opgøret for BMS i høj grad i at udtrykke sig, og ikke mindst at udtrykke sig kollektivt. Denne leg med singulære og kollektive former er også fornemt iscenesat af omslaget, der kan foldes ud til en dobbeltsidet plakat, hvor den ene side udgøres af en renæssancefresco krediteret én kunster, mens den anden side er en sort/hvid plakat med værkets og skriftkollektivets navn.

      Atlas — 04.12.18

Knoglemarv lavendeler dejligt pjaltet, det løse omslag falder af og afslører et kompakt, hvidt hæfte af genbrugspapir, der hurtigt krøller mellem hænderne.

      Weekendavisen — 28.12.18


     Ny Jord — Tidsskrift for naturkritik (Nr. 2)

Ny Jords blanding af fiktion og fakta, kunst og videnskab, er på den måde udtryk for en aktuel kritisk tænkning, ligesom den i sig selv bliver et brud på den måde at skelne mellem kultur og natur, mænd og kvinder, ånd og krop, som de fleste af os er vokset op med. At bogen samtidig rent grafisk er en lækker affære, indbundet og med smukke illustrationer, gør kun oplevelsen endnu mere stimulerende."

      Weekendavisen — 20.01.17     Georges Perec: Verdens rum

Sidste års bedste og rigeste franske bog på dansk, Georges Perec-udvalget Verdens rum og andre tekster, var også en af årets smukkeste og stiligste bøger, takket være formgiveren Line-Gry Hørup, og er nu nomineret til Årets bedste Bogarbejde.

      Weekendavisen — 05.05.17


     EN
Line-Gry Hørup is a Danish graphic designer, based in Amsterdam.

Educated with a BA from Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam
MA from Werkplaats Typografie, Arnhem.

Works primarily with the dissemination of literature and poetry in print.
Occasional writer, translator and photographer.